Skip to main content
Dialoog tussen IT professionals en Eindgebruikers

Zijn jouw eindgebruikers écht tevreden met hun IT-systeem?

Buurten bij de gebruiker

Workshop voor IT-professionals binnen overheidsorganisaties die de context en behoeften van de eindgebruikers willen begrijpen.

Omdat zij écht waarde willen toevoegen aan de business.

Precies wat we nodig hebben

Hoe tevreden zijn de eindgebruikers van jullie IT-diensten nou echt?

Zijn ze blij met jullie? Maken de IT-systemen van jouw organisatie hun werk makkelijker en efficiënter?

Of krijgen jullie regelmatig meldingen binnen?

  • “Wij moeten ons steeds aanpassen aan het IT-systeem, in plaats van dat het óns helpt”
  • “Wij hebben al zo vaak een melding gemaakt bij de servicedesk, maar ons probleem wordt nog steeds niet opgelost”
  • “Ze begrijpen niet hoe afhankelijk wij van de IT-systemen zijn in ons werk

Dan kún je natuurlijk zeggen: “Maar we voldoen aan de SLA.”

Dat wil je niet. Jij wil échte waarde toevoegen. Jij wil dat de organisatie waar jij voor werkt, écht blij is met de IT-systemen. Omdat jullie het werk van jouw eindgebruikers makkelijker maken.

De achterliggende vraag is: hoe goed ken jij de behoefte van jullie eindgebruikers eigenlijk? Als de IT-systemen niet snel en flexibel meebewegen met de veranderingen waar een eindgebruiker mee te maken heeft, kan die eindgebruiker niet goed zijn werk doen. Met alle gevolgen van dien. Voldoen aan contracten, SLA’s en KPI’s is niet altijd genoeg.

Wij worstelen ook. Dit moet anders!

Wist je dat?

72% van de leidinggevenden denkt dat hun merk of organisatie de behoefte en wensen van hun klanten goed begrijpt. 13% van de klanten is het hiermee eens.

onderzoek Capgemini

Breng de IT-professional en de eindgebruiker bij elkaar.

Als IT-professional streef je naar het leveren van waardevolle diensten, zodat het werk van de eindgebruiker makkelijker, beter en efficiënter wordt. Jij streeft naar een dankbare gebruikersorganisatie, die vertrouwen in jouw dienstverlening heeft omdat de IT-diensten perfect ondersteunen in de werkzaamheden.

Echter door steeds verdere centralisatie van IT-taken en de vorming van Shared Service Centers is de afstand tussen IT’ers en eindgebruikers bij de meeste organisaties te groot geworden.

Er zitten vaak allerlei schakels en eilandjes tussen. De eindgebruiker moet daardoor IT-systemen gebruiken die niet optimaal aansluiten op het business proces.

Dit is helaas precies wat ik dagelijks zie gebeuren. De afstand tussen de meeste IT’ers en hun eindgebruikers is te groot geworden om elkaars context nog goed te begrijpen.

Daarom is de 1-daagse workshop Buurten bij de gebruiker ontwikkeld.

...maar wat doe je dan op zo'n dag?