Skip to main content

Buurten bij de gebruiker

Een unieke ervaring voor zowel IT-professionals als de eindgebruikers: IT-professionals komen letterlijk bij hun gebruikers over de vloer. Niet zomaar, maar in een opzet die ervoor zorgt dat de context en de behoefte van de gebruikers 100% helder voor ogen komt.

Een workshop die bewustzijn en betrokkenheid in elkaars vakgebied versterkt en aanzet om écht samen te werken aan een goed resultaat.

Het geeft heel veel vertrouwen dat een IT-engineer zijn interesse toont in mijn dagelijkse werkzaamheden en hoort welke cruciale rol de IT-dienstverlening hierin speelt.

Eindgebruiker

Het maakt de IT-dienstverlening en calls die ik dagelijks voorbij zie komen veel persoonlijker.

JaniceTweedelijns-beheerder

Door een eindgebruiker zelf te spreken krijg je een veel vollediger beeld van wat er speelt.

CorinneIT-servicemanager

Het maakt je echt bewust waar je het dagelijks voor doet

OlavoExchange beheerder

Wat ga jij doen tijdens een dag Buurten bij de gebruiker?

In één dag, op locatie bij de gebruikers, leren IT-professionals aan de hand van het VVE-model de ‘dienstverleningsdialoog’ voeren met eindgebruikers. Hiermee kan een IT’er elk (complex) dienstverleningsvraagstuk terugbrengen naar de kern, om van daaruit proactief verbeteringen door te voeren.

Jij leert vanuit een nieuw perspectief te kijken naar IT-dienstverleningsvraagstukken. Met als kernvraag: hoe zorg ik er voor dat in deze snel veranderende wereld mijn dienstverlening continu waarde toevoegd aan het businessproces van mijn eindgebruikers?

Op locatie

’s Ochtends leer en oefen jij dit samen met jouw teamleden. In teamverband, maar ieder vanuit zijn of haar eigen vakmanschap. Van servicedeskmedewerker tot netwerk beheerder, en van applicatiebeheerder tot databaseengineer.

’s Middags pas jij het geleerde direct toe. Jij voert de dienstverleningsdialoog met de eindgebruiker en leert daarmee zijn/ haar context te begrijpen. Jij ontdekt wat er goed gaat en wat er op dit moment mis gaat en welke impact dat op de business van de eindgebruiker heeft. Vervolgens breng je alle verbeterpunten en de benodigde interventies in kaart in een overzichtelijke back-log, zodat jullie hier na afloop van de workshop als team mee aan de slag kan gaan.

Klinkt goed, dit wil ik ook!

Wat levert een dag Buurten bij de gebruiker op?

Dankbare gebruikers

…die zich gezien en gehoord voelen. Dat geeft hen vertrouwen. Want doordat jij nu de context écht begrijpt, kan jij bij incidenten ook sneller en beter schakelen.

Teambuilding

…tussen IT’ers en gebruikers die op deze dag integraal samenwerken, en zich daarna veel meer bewust zijn van hun gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Een proactieve service-organisatie

…die vanuit klantfocus dagelijks werkt aan het verbeteren van de IT-dienstverlening, zodat deze maximaal bijdraagt aan het goed functioneren van de organisatie.

Trotse IT’ers

…die zich gewaardeerd voelen en nu beter begrijpen dat zij echt het verschil kunnen maken voor hun eindgebruikers, waardoor zij ook proactiever gaan handelen.

Grotere maatschappelijke bijdrage

…doordat de IT’ers de businessprocessen beter begrijpen en zo voor betere systemen kunnen zorgen, zal de hele organisatie soepeler gaan functioneren en de maatschappelijke bijdrage toenemen.