Skip to main content

Workshop

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?

1

Verhoog je klanttevredenheid in 1 dag

Door proactief, op locatie bij de gebruiker, direct te werken aan een betere dienstverlening, vergroot je het vertrouwen bij de eindgebruiker en daarmee ook de klanttevredenheid. Hoe jij dat aanpakt ontdek je tijdens deze workshop.

2

Ontdek het VVE-model

Dienstverlening draait in de kern om 3 aspecten:

  • Verplichting (de formele kant: afspraken, prijzen, verantwoordelijkheden, etc).
  • Verwachting (het meest bepalend voor de klanttevredenheid)
  • Ervaring (de geleverde dienstverlening, vanuit het perspectief van de eindgebruiker)

Voor het leveren van hoogwaardige IT-diensten moeten deze drie aspecten in balans zijn.

3

Voer de dienstverleningsdialoog aan de hand van het VVE-model

Door het VVE-model in te zetten in jouw dienstverleningsdialoog, kun je alle (complexe) dienstverleningsvraagstukken terugbrengen naar de kern en in de juiste context plaatsen, om van daaruit pro-actief verbeteringen door te voeren.

4

Geef invulling aan Lean, ITIL4, XLA en Agile principes

Veel IT-dienstverleningsorganisaties en shared service centers verbeteren hun dienstverlening aan de hand van Agile principes, Lean, ITIL4 en XLA. Door te gaan Buurten bij de gebruiker geef jij hier direct invulling aan.

5

Maak een back-log met verbeteringen

Tijdens de workshop maak jij met jouw team een back-log: een overzicht van quick wins en verbeterpunten én de opvolging hiervan. Een concreet overzicht met de vervolgstappen om de dienstverlening te verbeteren.

6

Teambuilding: leg de basis voor een integrale samenwerking

IT’ers en eindgebruikers leren elkaar te begrijpen, ontdekken wat hun gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is en zien hoe belangrijk hun eigen rol daarin is. Weg met de losse eilandjes die langs elkaar heen werken!

7

Voed de intrinsieke motivatie

Zingeving, meesterschap en autonomie: de 3 elementen voor intrinsieke motivatie (Daniel Pink) worden op deze dag flink gevoed. Jij ontdekt jouw impact op het businessproces en hoe jij daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage levert (zingeving). Jij kunt jouw kennis en expertise direct toepassen (meesterschap) en binnen de kaders van jouw rol en dienstverlening zelfstandig, proactief verbeteringen doorvoeren (autonomie).

8

Verhoog de businesskennis en klantfocus bij IT-professionals

Door de kennis die jij opdoet tijdens Buurten bij de gebruiker, begrijp jij als IT-professional de binnenkomende meldingen voortaan veel beter. Jij snapt de context, ziet wat er misgaat als een proces níet naar wens verloopt, en kunt dit snel en proactief oplossen.

9

Til je IT-dienstverlening naar een hoger level!

Na afloop van de workshop weet jij als IT-dienstverlener hoe de gebruikers over jou denken. Jij laat jouw gezicht zien en toont aan dat jij er echt voor ze bent. En jij brengt jouw dienstverlening direct naar een hoger peil. Op naar écht tevreden eindgebruikers!