Een unieke ervaring voor zowel IT-professionals als de eindgebruikers: IT-professionals komen letterlijk bij hun gebruikers over de vloer. Niet zomaar, maar in een opzet die ervoor zorgt dat de context en de behoefte van de gebruikers 100% helder voor ogen komt.
Een workshop die bewustzijn en betrokkenheid in elkaars vakgebied versterkt en aanzet om écht samen te werken aan een goed resultaat.
Wat ga jij doen tijdens een dag Buurten bij de gebruiker?
In één dag, op locatie bij de gebruikers, leren IT-professionals aan de hand van het VVE-model de ‘dienstverleningsdialoog’ voeren met eindgebruikers. Hiermee kan een IT’er elk (complex) dienstverleningsvraagstuk terugbrengen naar de kern, om van daaruit proactief verbeteringen door te voeren.
Jij leert vanuit een nieuw perspectief te kijken naar IT-dienstverleningsvraagstukken. Met als kernvraag: hoe zorg ik er voor dat in deze snel veranderende wereld mijn dienstverlening continu waarde toevoegd aan het businessproces van mijn eindgebruikers?
’s Ochtends leer en oefen jij dit samen met jouw teamleden. In teamverband, maar ieder vanuit zijn of haar eigen vakmanschap. Van servicedeskmedewerker tot netwerk beheerder, en van applicatiebeheerder tot databaseengineer.
’s Middags pas jij het geleerde direct toe. Jij voert de dienstverleningsdialoog met de eindgebruiker en leert daarmee zijn/ haar context te begrijpen. Jij ontdekt wat er goed gaat en wat er op dit moment mis gaat en welke impact dat op de business van de eindgebruiker heeft. Vervolgens breng je alle verbeterpunten en de benodigde interventies in kaart in een overzichtelijke back-log, zodat jullie hier na afloop van de workshop als team mee aan de slag kan gaan.
Wat levert een dag Buurten bij de gebruiker op?
Dankbare gebruikers
…die zich gezien en gehoord voelen. Dat geeft hen vertrouwen. Want doordat jij nu de context écht begrijpt, kan jij bij incidenten ook sneller en beter schakelen.
Teambuilding
…tussen IT’ers en gebruikers die op deze dag integraal samenwerken, en zich daarna veel meer bewust zijn van hun gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Een proactieve service-organisatie
…die vanuit klantfocus dagelijks werkt aan het verbeteren van de IT-dienstverlening, zodat deze maximaal bijdraagt aan het goed functioneren van de organisatie.
Trotse IT’ers
…die zich gewaardeerd voelen en nu beter begrijpen dat zij echt het verschil kunnen maken voor hun eindgebruikers, waardoor zij ook proactiever gaan handelen.
Grotere maatschappelijke bijdrage
…doordat de IT’ers de businessprocessen beter begrijpen en zo voor betere systemen kunnen zorgen, zal de hele organisatie soepeler gaan functioneren en de maatschappelijke bijdrage toenemen.